LAJME
VR

Makinë për ushqimin e kafshëve shtëpiake --- Metoda e përpunimit të ushqimit të fryrë të qenve

dhjetor 08, 2022
Makinë për ushqimin e kafshëve shtëpiake --- Metoda e përpunimit të ushqimit të fryrë të qenve

Përpunimi i ushqimit për qen kryesisht i referohet përdorimit të mjeteve dhe metodave të ndryshme për të formuar një shumëllojshmëri lëndësh të para ose një lëndë të parë të vetme për të përmirësuar ushqimin, shijshmërinë dhe aftësinë e tretjes dhe absorbimit të kafshëve shtëpiake, në mënyrë që të ushtrojë vlerën e mundshme ushqyese dhe vlerën e përdorimit.

Gama e përpunimit të ushqimit për kafshët shtëpiake dhe ushqimit për qen është shumë e gjerë, duke përfshirë ushqimin e ushqimit për kafshët shtëpiake, snacks, shkopinj për pastrimin e dhëmbëve, kockat, presimin e kockave, lëndët ushqyese (të lëngshme), pluhurin e koncentruar të ushqimit për qen, ushqimin e thatë, ushqimin e lagësht, ushqimin gjysmë të thatë, ushqime të konservuara, etj. Lëndët e para të ndryshme përpunohen në shkallë të ndryshme për të maksimizuar funksionalitetin e tyre ushqyes.

 

Përpunimi i ushqimit të fryrë në thelb ndahet në tre kategori: metoda fizike, metoda kimike dhe metoda mikrobike. Metoda fizike i referohet kryesisht nxjerrjes, ngrohjes, pluhurizimit dhe lidhjes së lëndëve të para; metoda kimike është denatyrimi i niseshtës dhe degradimi i proteinave; Rregulli është të lini një lëndë të parë të caktuar të fermentohet. Këtu është një hyrje e shkurtër e procesit të fryrjes në metodën fizike:


Qëllimi kryesor i procesit të fryrjes për ushqimin e qenve është:

1. Përmirësimi i shijes së ushqimit për kafshët shtëpiake;

2. Ndryshoni ose përmirësoni vlerën ushqyese të ushqimit për kafshët shtëpiake;

3. Përmirësoni tretjen dhe shkallën e përthithjes së ushqimit për kafshët shtëpiake;

4. Ndryshoni formën dhe strukturën e ushqimit për kafshët shtëpiake për ta bërë më të lehtë ngrënien e kafshëve shtëpiake;

5. Ndryshoni përmbajtjen e treguesve të ndryshëm ushqyes të ushqimit për kafshët shtëpiake, si p.sh.: zvogëlimi i përmbajtjes së ujit për të përmirësuar jetëgjatësinë e ushqimit, i cili është i favorshëm për ruajtjen;

6. Ndryshoni densitetin pjesa më e madhe e ushqimit, granulimin e nxjerrjes, briketimin për të rritur densitetin pjesa më e madhe e ushqimit;

7. Vrasni të gjitha llojet e mykut, salmonelës dhe substancave të tjera të dëmshme, përmirësoni sigurinë dhe higjienën e ushqimit për kafshët shtëpiake.

Në teknologjinë e përpunimit të ushqimit për kafshët shtëpiake dhe ushqimit për qen, procesi i nxjerrjes është përdorur gjerësisht në vitet e fundit, veçanërisht që nga vitet 1980, ai është zhvilluar me shpejtësi në ushqimin e thatë për kafshët shtëpiake, ushqimin gjysmë të thatë dhe ushqimin e ushqimit për kafshët shtëpiake. Teknologjia ka përmirësuar shumë shijimin, ushqimin, tretjen dhe përthithjen, kanalizimet dhe sigurinë, transportin, ruajtjen dhe aspekte të tjera të ushqimit për kafshët shtëpiake, i cili ka një rëndësi thelbësore dhe pozitive.

 

        

        

Informata themelore
 • Viti i themeluar
  --
 • Lloji i biznesit
  --
 • Vendi / Rajoni
  --
 • Industria kryesore
  --
 • Produktet kryesore
  --
 • Personi juridik i ndërmarrjes
  --
 • Punonjësit e përgjithshëm
  --
 • Vlera vjetore e prodhimit
  --
 • Tregu i eksportit
  --
 • Klientët e bashkëpunuar
  --

Dërgoni kërkesën tuaj

Zgjidhni një gjuhë tjetër
English
Shqip
Türkçe
हिन्दी
Ελληνικά
العربية
Español
français
한국어
Português
русский
Gjuha aktuale:Shqip