LAJME
VR

Cilat janë avantazhet e ushqimit ujor CY-LU të prodhuar nga procesi i ekstrudimit? | Chenyang

marsh 30, 2023


Përparësitë e Jinan Chenyang Technology Co., Ltd. ushqimi i ekstruduar i kafshëve


(1) Përmirësoni shkallën e përdorimit të ushqimit


Nxehtësia, lagështia, presioni dhe efektet e ndryshme mekanike në procesin e fryrjes thyejnë lidhjen 1,4-glukozidike në molekulën e niseshtës dhe prodhojnë produkte me peshë të ulët molekulare si glukoza, maltoza, maltotrioza dhe maltodekstrina. Procesi i fryrjes mund të bëjë pastën e niseshtës Shkalla e intensifikimit rritet, muri qelizor i strukturës fibroze pjesërisht shkatërrohet dhe zbutet dhe një pjesë e substancave të tretshme që rrethohen dhe kombinohen lirohen. Në të njëjtën kohë, yndyra depërton nga pjesa e brendshme e granulës në sipërfaqe, duke e bërë ushqimin të ketë një shije të veçantë dhe duke përmirësuar shijshmërinë. Prandaj, shkalla e të ushqyerit përmirësohet. Përveç kësaj, proteina në ushqimin e proteinave bimore mund të pasivojë disa frenues të proteazës si antitripsina dhe ureaza pas trajtimit të moderuar të nxehtësisë dhe të shkatërrojë lidhjet e hidrogjenit dhe lidhjet e tjera dytësore në proteinë, duke shkaktuar zinxhirin origjinal polipeptid Ndryshimet në konformacionin hapësinor çojnë në proteina. denatyrimi, molekulat e proteinave të denatyruara bëhen fibroze, zinxhiri peptid shtrihet lirshëm, sipërfaqja molekulare rritet, rrjedha bllokohet dhe kontakti me enzimën në trupin e kafshëve rritet, gjë që është e dobishme për tretjen dhe përthithjen e ujit. kafshëve. Përmirësoni tretjen dhe përdorimin e lëndëve ushqyese me 10% -35%.


(2) Ulja e ndotjes së mjedisit


Ushqimi i peshkut lundrues i ekstruduar ka stabilitet të mirë në ujë. Granulat e ushqimit të përpunuara nga nxjerrja dhe fryrja mbështeten në xhelatinimin e niseshtës dhe strukturën e proteinave brenda ushqimit për ta bërë produktin të ketë një forcë kohezive ose lidhëse të caktuar. Qëndrueshmëria e tij është përgjithësisht më shumë se 12 orë, dhe më e gjata mund të jetë deri në 36 orë, kështu që mund të reduktohet. Humbja e shpërbërjes dhe reshjeve të lëndëve ushqyese të ushqimit në ujë. Të dhënat tregojnë se përdorimi i përgjithshëm i ushqimit të peshkut lundrues të ekstruduar mund të kursejë 5%-10% në krahasim me ushqimin me pluhur ose pelet dhe mund të shmangë mbetjet e ushqimit në ujë dhe të zvogëlojë ndotjen e ujit.


(3) Zvogëloni shfaqjen e sëmundjeve


Lëndët e para për ushqim shpesh përmbajnë mikroorganizma të dëmshëm, si organizma aerobikë, neutrofile, Escherichia coli, myk, Salmonella, etj., dhe përmbajtja e lëndëve të para për ushqimin e kafshëve është relativisht e madhe. Temperatura e lartë, lagështia e lartë dhe presioni i lartë i fryrjes mund të vrasin shumicën e mikroorganizmave të dëmshëm. Sipas të dhënave, numri i E. coli për gram lëndë të parë arrin në 10.000, dhe më pak se 10 mbeten pas fryrjes. Salmonela në thelb mund të vritet pas fryrjes në një temperaturë të lartë mbi 85°C, gjë që ndihmon në ruajtjen e cilësisë së ujit dhe reduktimin e prodhimit të ujit. Faktorë mjedisorë të pafavorshëm për mbarështimin, ndërkohë që reduktojnë vdekshmërinë e kafshëve ujore.


(4) Rritni dendësinë e mbarështimit


Në kushte të mbarështimit artificial, rritja e densitetit të mbarështimit do të thotë që shkalla e kthimit të marrë nga seleksionuesi është më e lartë. Kur rritet dendësia e shumimit për njësi trupi ujor, hapësira për peshqit në trupin ujor të shumimit zvogëlohet dhe kërkesat për cilësinë e ujit do të jenë shumë më të larta se niveli i mjedisit natyror. Për shkak se përdorimi i ushqimit të përbërë të ekstruduar mund të zvogëlojë koeficientin e ushqimit dhe të zvogëlojë në masë të madhe karremin dhe jashtëqitjen e mbetur të shkarkuar në trupin e ujit, është e mundur të rritet shumë densiteti i shumimit.


(5) Zgjatni periudhën e ruajtjes së ushqimit


Përpunimi me nxjerrje përmirëson stabilitetin e lëndës së parë duke reduktuar përmbajtjen e baktereve dhe oksidimin. Kur produkti i ekstruduar thahet dhe ftohet, aktiviteti i ujit (AW) i ushqimit është reduktuar në 0.6 ose edhe 0.4, që është e barabartë me një përmbajtje lagështie prej 8% deri në 10%, gjë që përmirëson më mirë stabilitetin e ruajtjes së ushqimit. .


(6) Menaxhimi i të ushqyerit është i përshtatshëm


Ushqimi i ekstruduar i ujit mund të pezullohet në sipërfaqen e ujit (ujë) për një kohë të gjatë dhe nuk ka nevojë të vendoset një platformë e veçantë ushqimi kur ushqehet, por duhet të ushqehet vetëm në pika fikse. Peshku duhet të notojë në sipërfaqen e ujit kur ushqehet, në mënyrë që të mund të vëzhgohet drejtpërdrejt gjendja e të ushqyerit të peshkut, të rregullohet sasia e ushqimit në kohë dhe të kuptohet me kohë rritja dhe gjendja shëndetësore e peshkut. . Prandaj, përdorimi i ushqimit të ekstruduar në ujë është i favorshëm për menaxhimin shkencor të ushqimit, i cili jo vetëm që kursen shumë kohë, por gjithashtu përmirëson produktivitetin e punës.


(7) Mund të plotësojë nevojat e kafshëve me zakone të ndryshme të të ushqyerit


Sipas teknikave të ndryshme të përpunimit, ushqimi i ekstruduar mund të ndahet në tre lloje: lundrues, me vendosje të ngadaltë dhe me vendosje të shpejtë. Aktualisht, rreth 80% e ushqimit të peshqve është ushqim që fundoset, si karkalecat, salmoni, salmoni, toni i verdhë i bishtit të verdhë të gjithë e pëlqejnë ushqimin e fundosjes, ndërsa mustak, tilapia, ngjala dhe shumica e të miturve të peshqve si ushqimi lundrues, mustak dhe tilapia kanë preferencë të barabartë për ushqim fundosje dhe ushqim lundrues. Për më tepër, ushqimi i ekstruduar mund të plotësojë edhe disa kërkesa të veçanta, të tilla si ushqimi me lagështi të ulët, ushqimi me fibra të larta, etj.

Inspektimet e nevojshme të Chenyang janë kryer. Këto inspektime përfshijnë përmbajtjen e lagështisë, stabilitetin e dimensionit, ngarkimin statik, ngjyrat dhe strukturën.

Rreth Chenyang

Jinan Chenyang Technology Co, Ltd., themeluar në vitin 2005, është një prodhues profesional imakineri ushqimore për snack dhemakineri për ushqimin e kafshëve shtëpiake. Kompania ka 120 punonjës, më shumë se 60 personel profesional dhe teknik dhe ka një fabrikë moderne montimi që mbulon një sipërfaqe prej më shumë se 10,000 metra katrorë. Vitet e përpjekjeve të pandërprera, kompania ka marrë dhjetëra teknologji të patentuara dhe të drejta autori të softuerit, dhe ka kaluar certifikimin ISO9001, certifikimin SGS, certifikimin e sigurisë së produktit BE CE, certifikimin gjerman TUV, etj. Produktet eksportohen në më shumë se 100 vende dhe rajone. dhe priten mirë nga klientët. Mirëpresim klientët e rinj dhe të vjetër brenda dhe jashtë vendit për të vizituar kompaninë tonë për të udhëhequr bashkëpunimin dhe për t'ju ofruar mbështetje të fortë.Fabrika jonë mbulon një sipërfaqe prej më shumë se 8000 metra katrorë dhe ka më shumë se 200 komplete linjash të ndryshme prodhimi dhe pajisje mekanike. Që nga themelimi i fabrikës, ne i kemi kushtuar gjithmonë rëndësi cilësisë së produktit dhe kemi kaluar me sukses certifikimin e sistemit të menaxhimit të cilësisë ISO9001, certifikimin SGS, certifikimin BE CE të sigurisë së produktit dhe certifikimin gjerman TUV, dhe përpiqemi të ndërtojmë "Chenyang" në një botë. markë e makinerive ushqimore të klasës.


Informata themelore
 • Viti i themeluar
  --
 • Lloji i biznesit
  --
 • Vendi / Rajoni
  --
 • Industria kryesore
  --
 • Produktet kryesore
  --
 • Personi juridik i ndërmarrjes
  --
 • Punonjësit e përgjithshëm
  --
 • Vlera vjetore e prodhimit
  --
 • Tregu i eksportit
  --
 • Klientët e bashkëpunuar
  --

Dërgoni kërkesën tuaj

Zgjidhni një gjuhë tjetër
English
Shqip
Türkçe
हिन्दी
Ελληνικά
العربية
Español
français
한국어
Português
русский
Gjuha aktuale:Shqip