LAJME
VR

Procesi i prodhimit të ushqimit për qen shtëpiake

shkurt 10, 2023

Ushqimi i cilësisë së lartë për kafshët shtëpiake jo vetëm që duhet të plotësojë nevojat e blerjes së njerëzve në pamje, por gjithashtu duhet të jetë më i rëndësishëm për kafshët për sa i përket të ushqyerit. Vetëm teknologjia e avancuar e prodhimit dhe konfigurimi i pajisjeve mund të përmbushin standardet e prodhimit të ushqimit për kafshët me cilësi të lartë. Kryesisht zgjidhni modelin e duhur të prodhimit sipas kërkesave të formulës së klientit dhe kapacitetit investues. Linjat e plota të prodhimit për ushqimin e kafshëve shtëpiake kanë bërë përparim të madh vitet e fundit. Ka shumë modele për të zgjedhur, nga linjat e prodhimit në shkallë të vogël deri tek instalimet inxhinierike të linjës së prodhimit në shkallë të gjerë. Dhe teknologjia është përmirësuar shumë në krahasim me më parë.


Linja e përgjithshme e prodhimit në shkallë të vogël përfshin: grimcimin, përzierjen, fryrjen, tharjen, erëza dhe proceset e paketimit. 2-5 operatorë mund të plotësojnë nevojat e prodhimit të të gjithë uzinës.


Në përgjithësi, konfigurimi i linjës së vogël të prodhimit mund të plotësojë kërkesën e prodhimit nën 1t/h.


Nën 200kg/h, përdorni metodën e thatë për prodhim dhe përpunim, dhe mbi 200 kg/h, rekomandohet të zgjidhni metodën e lagësht për prodhim. Me të njëjtën formulë prodhimi dhe model ekstruderi, prodhimi i prodhimit të lagësht është rreth 1.5-2 herë më i lartë se ai i prodhimit të thatë.


Procesi automatik i linjës së prodhimit shkon nga linjat, grimcimi, përzierja, fryrja, tharja, spërkatja, ftohja, linjat e paketimit,


Pajisjet e thërrmimit: Prodhimi në shkallë të vogël përdor një pluhur dhe pluhurimi arrin më shumë se 60 rrjetë


Pajisjet për përzierjen e lëndëve të para: Ekzistojnë dy lloje pajisjesh: mikser me shirita dhe mikser me shpejtësi të lartë. Përzierësi me shpejtësi të lartë i përzien materialet në mënyrë më të barabartë dhe mund të shtohet në mënyrë të përshtatshme pak mish i freskët dhe mund të arrihet një efekt më i mirë përzierjeje.


Pajisjet ngritëse: përdorni transportuesin me vidhos për të dërguar materialin e përzier në pleshtin e ushqimit të ekstruderit për të përmirësuar efikasitetin e prodhimit dhe për të zvogëluar intensitetin e punës.


Pajisjet e zgjerimit: Aktualisht, procesi i prodhimit vendas të makinës fryrëse ndahet në makinë fryrëse me një vidë dhe makinë fryrëse me dy vida. , të dyja nuk kanë asnjë problem nën premisën e prodhimit të ushqimit për kafshët shtëpiake me përmbajtje të ulët proteinash dhe yndyre. Kur prodhoni disa produkte me përmbajtje të lartë yndyre dhe proteinash, ose ndryshoni formulën e produktit (zakonisht i përcaktuar si ushqim për kafshët shtëpiake), do të shfaqet një vidë inferiore e vetme Disa probleme të vështira (spërkatje, shkarkim i paqëndrueshëm, formë e keqe) i referohen disavantazheve të shumicës së prodhuesve vendas. pajisje në kushte normale.

Ekstruduesit me një vidë me një kapacitet të vogël nuk mund të plotësojnë nevojat e një game të gjerë përdoruesish për shkak të numrit të madh të prodhuesve, mungesës së teknologjisë bazë, konkurrencës brutale dhe çështjeve të kostos, dhe duhet të pajisen me prodhim të lagësht për të përmbushur nevojat e prodhimit të produkti final. Punim me një vidë me një kapacitet të vogël Është gjithashtu relativisht i ashpër dhe pajisja nuk është e cilësisë së lartë në punishte. Edhe nëse produkti është bërë mirë, nuk është mjaft i mirë kur klienti inspekton fabrikën e prodhimit. Kufizon avantazhin për sa i përket çmimit të produktit


Ekstruduesit me dy vida me kapacitet të vogël janë të përqendruar kryesisht në Jinan, Shandong. Këta prodhues kanë kohë që hulumtojnë prodhuesit e ushqimeve të fryra. Procesi i prodhimit të ushqimit të fryrë është shumë i ngjashëm me procesin e prodhimit të linjës së ushqimit për kafshët shtëpiake. Prandaj, punimi i pajisjeve prodhohet dhe përpunohet sipas kategorisë ushqimore, dhe pamja dhe punimi janë shumë të bukura. Pas më shumë se dhjetë vjet zhvillimi, prodhuesi mund të sigurojë një grup të plotë të konfigurimit të linjës së prodhimit të ushqimit për kafshët shtëpiake dhe kërkesave të prodhimit. Për sa i përket përdorimit të pajisjeve, teknologjia është relativisht e pjekur. Për sa kohë që ka mjeshtër të mirë në prodhim, nuk do të ketë probleme në funksionimin e pajisjeve dhe prodhimin e produktit.


Gjatë funksionimit të ekstruderit me dy vida, për shkak të ushqimit me dy vida, ushqimi do të jetë më i qetë dhe më i qëndrueshëm, dhe nuk do të ketë rrjedhje gungë në fundin e ushqimit, kështu që produktet e përpunuara do të jenë shumë të qëndrueshme, pikërisht sepse e kësaj karakteristike të pajisjes Është zgjidhja më e mirë kur përpunohet ushqim për kafshët shtëpiake me përmbajtje të lartë vaji dhe proteinash dhe mish të freskët të shtuar; dhe është shumë i përshtatshëm për të pastruar makinën pasi të ndalojë ekstruderi me dy vida. Vidha ka një funksion vetë-pastrues, i cili shkurton shumë kohën dhe punën e pastrimit në krahasim me pastrimin me një vidë. Forca, vida nuk ka nevojë të çmontohet.


Për sa i përket ndryshimit në prodhimin e ushqimit ujor, me pak fjalë, vidhosja me dy vidhos ka përparësitë e mëposhtme në krahasim me një vidë: me dy vidha mund të prodhojë formulë me energji të lartë me një përmbajtje yndyre prej 11-13% (burimet e huaja thonë se mund arrijnë 17%), ndërsa me një vidë në përgjithësi jo Më shumë se 6~8%. Kapaciteti unik i përcjelljes me dy vida të makinës me dy vida mund të kontrollojë prodhimin e materialeve lundruese, materialeve fundosje dhe produkteve me fundosje të ngadaltë kur prodhon grimca me diametër 2 mm ose më pak.


Pajisjet e tharjes: Procesi i tharjes është gjithashtu një hallkë e rëndësishme në procesin e prodhimit. Konsumi i energjisë përcakton koston e produktit. Kutia e tharjes me cilësi të lartë ka një shkallë shumë të lartë të përdorimit të nxehtësisë. Modelet e prodhimit të vogël përdorin kryesisht ngrohje elektrike me rrip me shumë shtresa Kuti tharjeje, furrë me gaz karburanti. Struktura e tharëses së vogël është e thjeshtë dhe konsumi i energjisë do të jetë më i lartë se ai i kutisë së madhe të tharjes së ushqimit, por kostoja e investimit do të jetë më e ulët. Një kuti tharjeje me cilësi të lartë ka konsum të ulët të energjisë, humbje të ulët dhe pa rrjedhje. Një kuti e lirë tharjeje ka një shtresë të hollë izolimi dhe materiale të paqëndrueshme, gjë që ndikon në cilësinë e produktit. Disa vende që nuk mund të shihen gjithashtu do të shkurtojnë qoshet. Kur zgjidhni pajisje, duhet të shikoni me kujdes furrën. Detajet e vogla mund të tregojnë nëse mjeshtëria e një prodhuesi është e mirë dhe kjo do të ndikojë drejtpërdrejt në efektin e përdorimit të pajisjes gjatë procesit të prodhimit.


Spërkatje: Ka makineri erëzash me dy daulle, makineri erëzash me një kazan, fuçi tetëkëndëshe, miksera me shirita, miksera me vozitje me dy bosht dhe pajisje të tjera përzierjeje dhe erëzash, për sa kohë që ato plotësojnë procesin e prodhimit dhe kërkesat e përzierjes, ju mund të zgjidhni sipas veten. Sipas kërkesave të formulës për spërkatje, zgjidhni vetë pajisjet e përshtatshme erëza.


Ky artikull ofron vetëm opinione referimi dhe një hyrje të shkurtër për avantazhet e secilës pajisje për kompanitë që blejnë pajisje për ushqimin e kafshëve shtëpiake. Nuk përdoret si bazë për parametrat teknikë të përzgjedhjes së pajisjeve.


Informata themelore
 • Viti i themeluar
  --
 • Lloji i biznesit
  --
 • Vendi / Rajoni
  --
 • Industria kryesore
  --
 • Produktet kryesore
  --
 • Personi juridik i ndërmarrjes
  --
 • Punonjësit e përgjithshëm
  --
 • Vlera vjetore e prodhimit
  --
 • Tregu i eksportit
  --
 • Klientët e bashkëpunuar
  --

Dërgoni kërkesën tuaj

Zgjidhni një gjuhë tjetër
English
Shqip
Türkçe
हिन्दी
Ελληνικά
العربية
Español
français
한국어
Português
русский
Gjuha aktuale:Shqip