LAJME
VR

Aplikimi i teknologjisë së fryrjes në ushqimin e fryrë

dhjetor 08, 2022

 

Aplikimi i teknologjisë së fryrjes në ushqimin e fryrë

 Si një lloj i ri i teknologjisë së prodhimit të ushqimit, teknologjia e fryrjes gradualisht po përdoret gjerësisht në industrinë ushqimore, veçanërisht në prodhimin e ushqimeve të fryra për kohën e lirë. Si ushqim i lehtë, ushqimi i fryrë është shumë i dashur dhe i mirëpritur nga konsumatorët, veçanërisht adoleshentët. Në Shtetet e Bashkuara, mbretëria e vetëshpallur e ushqimit të lehtë, shitjet vjetore të ushqimeve të ndryshme snack janë deri në 5 miliardë dollarë, nga të cilat 30% janë patate të skuqura. Është e sigurt që prodhimi i ushqimit të fryrë ka perspektiva dhe perspektiva zhvillimi shumë të gjera.


Mekanizmi i Zgjerimit

Lëndët e para të prodhimit të ushqimeve të fryra me temperaturë të lartë janë kryesisht mielli, niseshteja e misrit dhe niseshteja e patates. Kur lënda e parë ushqimore zihet me avull, niseshteja në të i nënshtrohet xhelatinizimit, domethënë alfa. Në këtë kohë, lidhjet ndërmolekulare të hidrogjenit të niseshtës prishen dhe uji hyn në hendekun kristalit të niseshtës. Për shkak të avullit me temperaturë të lartë dhe përzierjes me shpejtësi të lartë, niseshteja thith shpejt dhe në mënyrë të pakthyeshme ujin në sasi të mëdha. . Pas ftohjes përsëri, niseshteja i nënshtrohet plakjes, domethënë betaizimit, dhe kokrrizat e niseshtës janë shumë të grila dhe mbështillen me lagështinë e përthithur gjatë xhelatinizimit. Gjatë trajtimit me temperaturë të lartë (skuqje ose skuqje me rërë), uji në kokrrat mikrokristaline të niseshtës avullohet dhe derdhet me shpejtësi, gjë që nxit formimin e një strukture poroze për të arritur fryrjen. Teknologjia e fryrjes së temperaturës së lartë në përgjithësi përdor gjithashtu një agjent zmadhues për të nxitur fryrjen e ushqimit. Gjatë fazës së ngrohjes dhe tharjes, një pjesë e agjentit tharës dekompozohet për të formuar një strukturë poroze shumë të imët në produktin gjysëm të gatshëm. Në fazën e fryrjes, temperatura e lartë bën që lagështia në produktin gjysëm të gatshëm të avullojë me shpejtësi, dhe nën efektin sinergjik të dekompozimit termik të agjentit të mbetur zmadhues, produkti arrin një strukturë plotësisht të rëndë.


Procesi i prodhimit 

Rrjedha e procesit të fryrjes me temperaturë të lartë është si më poshtë: materiale të papërpunuara dhe ndihmëse → gatim, trazim → nxjerrje → ftohje → korrigjim → prerje → tharje parësore → produkt gjysëm i gatshëm → magazinim → tharje dytësore → skuqje ose skuqje me rërë → erëza → paketim → produkt i perfunduar


Informata themelore
 • Viti i themeluar
  --
 • Lloji i biznesit
  --
 • Vendi / Rajoni
  --
 • Industria kryesore
  --
 • Produktet kryesore
  --
 • Personi juridik i ndërmarrjes
  --
 • Punonjësit e përgjithshëm
  --
 • Vlera vjetore e prodhimit
  --
 • Tregu i eksportit
  --
 • Klientët e bashkëpunuar
  --

Dërgoni kërkesën tuaj

Zgjidhni një gjuhë tjetër
English
Shqip
Türkçe
हिन्दी
Ελληνικά
العربية
Español
français
한국어
Português
русский
Gjuha aktuale:Shqip